Tre kameror på baksidan av iPhone X?

Räcker det inte med en eller två kameror? Då är iPhone något för dig. Det går just nu ett rykte som säger att nya iPhone X-modellen ska ha tre inbyggda kameror på baksidan och att kameran kommer ha fem gånger zoom. Dessutom arbetar man på en funktion där man ska kunna göra saker utan att röra vid skärmen. Det tredje ryktet säger att man arbetar på en vikbar telefon, frågan är hur skärmen skulle se ut då?

Det är kanske lösa rykten, men det verkar som att iPhone storsatsar på kamerafunktionen på sin nya modell som kommer ut 2019. Kanske är det dags att panta telefonen och köpa en ny för pengarna? Om ryktet stämmer innebär de nya kamerafunktionerna fem gånger zoom. Kameran har varit en central del i utvecklandet av nya smartphones eftersom många användare just värdesätter kamerafunktionerna. Vi använder dem på sociala medier och det är ett mycket smart sätt att marknadsföra sig med. Har du en bra kamera sticker dina bilder ut på en gång, och det tränade ögat kan definitivt se vilken smartphonemodell du har fotat med.

Rörelsesensorer i skärmen?

Dessutom arbetar man på en modell som ska kunna styras med gester av olika slag och beräknas ligga två år från marknaden idag. Tanken är att du ska kunna göra olika kommandon utan att direkt röra vid mobilen. En sådan funktion skulle förstås också vara bra marknadsföring för Apple, som strävar efter att vara nyast i sin teknikutveckling. Det är spännande att följa det pågående konkurrenskriget mellan iPhone och Android. Samsung har haft en liknande funktion, men där var den baserad på en rörelsesensor. Iphones ska vara inbyggd i skärmen, ryktas det.

Självklart är det mycket olika funktioner som testas på Apple, men det är inte alla som kommer ut till försäljning. Många idéer är helt enkelt för dyra eller för svåra att få ihop. En tredje sak iPhone arbetar med, sägs det, är en vikbar skärm. Vi får se om det införlivas i framtiden, men av någon anledning känns det inte allt för långt bort.