Förläng din smartphones livslängd

Med dagens smartphones är möjligheterna nästintill oändliga. Du har tillgång till all underhållning och information som finns på internet – i din ficka! Du kan göra allt som att betala räkningar, navigera med gps, chatta med dina vänner, ha koll på väder och horoskop till att lyssna på musik, fota, läsa böcker och förstås ringa med din smartphone. I och med att möjligheterna ökar så ökar även användningen – och skadorna. Som många vet används smartphones idag i tid och otid. Konstant ska det fotas, checkas in och uppdateras. Denna frekventa användning leder till att telefonerna ofta hamnar i backen. De glider ur händerna, de ramlar ur fickan och de trillar från bord eller soffor.  Fenomenet att smartphonens nya användningsområden ökat skadorna har blivit dokumenterat av både försäkringsbolag och media (se exempelvis artikel i GP).

Värst utsatt tycks Apples populära iphone vara. Dess display och baksida är båda gjorda av vanligt glas, vilket ju är lika hållbart som – just precis – glas! Därför behöver man ofta gör en reparation av iphone. Precis som nämns i GP:s artikel (länkad ovan) är det viktigt att välja rätt reparatör om olyckan skulle vara framme. Vi kan varmt rekommendera specialister på iphonereparation såsom den länkade. Dock finns det några saker du själv kan tänka på för att öka livslängden på din smartphone. Följ vår smarta lista nedan för att öka din telefons chanser till överlevnad!

  • Det första tipset är det mest självklara – var försiktig! Ha inte telefonen i grunda fickor som inte går att stänga, den ramlar lätt ur. Ha för vana att lägga telefonen en bit in på bordet, inte längs kanterna.
  • Ha inte för bråttom. Ofta tappas telefoner när man är stressad och försöker göra för många saker samtidigt. Tänk på konsekvenserna. Även om en reparation inte längre kostar skjortan eller tar speciellt lång tid är det ändå onödigt. Stanna upp, ta ditt foto eller byt låt med ett fast grepp och fortsätt sedan med vad du höll på med. Du vet själv att det egentligen inte tar mer än några sekunder!
  • Använda någon form av skal eller fodral. Det finns skal och fodral som är särskilt utformade för att skydda telefonen från stötar, repor, fall och fukt. Annars är även en gummivadering kring kanten eller ett plånboksfodral bra och billiga lösningar.
  • Använd ett skärmskydd. Det finns en uppsjö olika plastfilmer och liknande lösningar som du klistrar mot skärmen. Kvaliteten varierar, vissa är bättre än andra men de flesta är betydligt bättre än en oskyddad skärm.