Facebook förbättrar app

Den som använder sin smartphone mycket sitter förmodligen och kollar i olika appar den mesta tiden. En av de mest populäraste apparna är Facebooks egna app. Den har dock fått kritik för att den drar alldeles för mycket energi, något som Facebook försöker att åtgärda nu.

I ett inlägg som vi publicerat på den här sidan tidigare skrev vi att mobilerna och framförallt apparna som finns i mobilen är en stor del av våra liv och att vi använder dem flitigt.

”Givetvis plockar du upp telefonen och börjar med något kul, som att spela!” Läs mer.

Men de appar som folk använder mest är inte spelapparna, utan framförallt apparna för sociala medier och mer specifikt Facebooks app. Facebook har dock fått en del kritik den senaste tiden för att deras app slukar för mycket energi. Efter rapporterna om att appen fullkomligt dränerar mobilerna på batteri har ny företaget rullat ut en uppdatering som de hoppas ska kunna lösa problemen. I Svenska Dagbladet kan man läsa om att Facebook hävdar att anledningen till att appen har en så hög energikonsumtion bland annat beror på en bugg i funktionen för att spela upp ljud. Uppspelningsprocessen fastnar i en loop när man spelar upp ett klipp, men ljudet som loopas hörs inte, vilket gjort att man inte märkt av problemet.

Finns ny version av appen2807720-iphone-and-facebook

Det här problemet ska bara ha funnits i IOS på Iphone eller Ipad, men nu går det att ladda ner en ny version av appen där problemet är löst.